• Ouderweb

Luna opent nieuwe locatie voor buitenschoolse opvang

18 okt. 2017

Na veel voorbereidingen zijn de pedagogisch medewerkers van de buitenschoolse opvang van Chr. Kinderopvang Luna er helemaal klaar voor; een nieuwe locatie in Veenendaal-West! Een team van drie enthousiaste mensen zullen na de herfstvakantie starten met de opvang van kinderen van basisschool Het Baken en De Vuurvlinder.

Er is een mooie en gezellige ruimte gemaakt in het schoolgebouw van Het Baken aan de Reede, waar kinderen na een schooldag kunnen relaxen en spelen. Eén van de medewerkers zal na iedere schooldag de kinderen opwachten bij basisschool Het Kofschip en basisschool De Vuurvlinder aan de Stormzwaluw. Beide scholen liggen op loopafstand van de bso-ruimte, waardoor de medewerker met de kinderen wandelend naar de bso gaat. Er blijft altijd een medewerker in de bso-ruimte om de kinderen van Het Baken II op te vangen.

De nieuwe bso-ruimte straalt de vertrouwde Lunasfeer uit; een overzichtelijke ruimte die rust ademt, maar waar voldoende uitdagende speelmaterialen te vinden zijn. Kinderen kunnen hier even tot rust komen na een schooldag en kunnen hun verhaal kwijt aan de pedagogisch medewerkers. Ook kunnen ze lekker buiten spelen op het aangrenzende speelplein.

Met de komst van deze nieuwe locatie wordt voorzien in de behoefte van veel ouders naar buitenschoolse opvang in Veenendaal-West. Chr. Kinderopvang is begonnen aan een prettige samenwerking met het team van basisschool Het Baken, waardoor bijvoorbeeld overdrachten sneller en makkelijker plaats kunnen vinden.